Jak je to se zrušením daně z nabytí?
08. 05. 2020

Jak je to se zrušením daně z nabytí?

Množí se dotazy, jak je to se zrušením daně z nabytí ve výši 4% z kupní ceny nemovitosti, kterou byl dosud povinen hradit kupující.

Vláda před pár dny schválila její zrušení, návrh musí projít oběma komorami parlamentu a podepsat jej prezident. Nepředpokládá se, že by legislativním procesem neprošel, může však v jeho průběhu doznat změn, uvidíme.


Vládní návrh se vztahuje na kupní smlouvy vložené na katastr od 1.12. 2019. Zároveň má dojít ke zrušení možnosti uplatňovat odpočet úroků z hypotéky od 1.1. 2022 a k prodloužení časového testu z 5 na 10 let od 1.1. 2021 pro příjmy z prodeje nemovitostí, kde vlastník trvale nebydlel, což jsou kompenzační opatření pro státní rozpočet.


Lidé, kteří si pořídí nemovitost na hypotéku v období od 1.12. 2019 do 31.12. 2021, mají oproti ostatním výhodu, nebudou platit daň z nabytí a zároveň si budou moci i nadále snižovat daňovou povinnost prostřednictvím odpočtů.


Realitní trh na tuto změnu čekal, odstraňuje systém dvojího zdanění a měla by napomoci oživení zájmu o koupi nemovitosti, nechme se tedy překvapit. Budu Vás informovat. 

Mgr. Monika Holemá
Autor: Mgr. Monika Holemá

14 let prodávám nemovitosti, nastavuji individuální obchodní strategie a odborně radím, jak maximalizovat zisk a eliminovat rizika.

Jsem absolventkou Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Jsem realitní specialistka se zaměřením na prodej bytů a rodinných domů v Praze a okolí. To mi  nebrání realizovat zakázky třeba v pohraničí či na Moravě, postupy ověřené vysokým konkurenčním prostředím hlavního města skvěle fungují po celé České republice. Věnuji se také problematice pronájmů, pokud to čas dovolí, a tím získávám aktualizované informace, cenné pro investory. Realitní trh se neustále mění a vyvíjí, podílím se na tom od roku 2007, sleduji trendy a vyhodnocuji budoucí směřování na základě široké škály faktů.

Klienti ode mě získají kompletní realitní servis a profesionální marketing vč. fotografií, videa, prezentace, 2D i 3D půdorysu, vizualizace, přeletů a snímků z dronu, home stagingu či inspekce nemovitosti atd. Veškerou smluvní dokumentaci vč. advokátní úschovy zajišťuje advokátní kancelář specializovaná na právo nemovitých věcí Mgr. Venduly Rosové, více naleznete na: https://www.akrosova.cz/

Svoje obchody dotahuji úspěšně a bezpečně do cíle, o své klienty se vždy poctivě postarám. Budu stát na Vaší straně jako dobrý vyjednavač. Většinu obchodů realizuji na základě doporučení svých spokojených klientů, jejich slova o mojí práci si můžete přečíst zde.

Přečtěte si více

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

7 chyb při prodeji nemovitosti

zpracováním osobních údajů